Blogs: Decorate your home
 Uw woning beveiligen tegen inbraak  thumbnail

Uw woning beveiligen tegen inbraak

Published Jun 15, 22
3 min read

Huis beveiligen?

Het beveiligen van uw bedrijf of woonhuis voorkomt financiële schade en daardoor kan uw verzekeringspremie omlaag worden gebracht. Zo bieden verzekeraars een gunstige premie wanneer u zich op de juiste manier beveiligd heeft. Ook vervalt een deel van uw eigen risico wanneer u zich op de juiste manier beveiligt. Een alarmsysteem met camera is de ideale oplossing. Onze complete alarmsysteem sets zijn een compleet systeem met een ontvanger en één of meerdere alarm melders. Veelal is de basis van het alarm systeem set een kastje met gsm of internetaansluiting en soms een geïntegreerd toetsenbord. Op dit alarmpaneel kunt u het alarm-systeem in- en uitschakelen en verder bedienen.

Uw huis beveiligen met een alarmsysteem

Als u bezorgd bent over inbrekers of indringers die uw huis binnendringen, is het beveiligen van uw huis met een alarmsysteem de juiste zet. Het apparaat, ook bekend als een alarmsysteem, kan waarschuwingen versturen naar de lokale autoriteiten wanneer er een inbraak of poging tot inbraak plaatsvindt. Een alarmsysteem kan worden geactiveerd door een bewegingssensor, een opengebroken deur of zelfs door iets door het raam te gooien. Zodra het apparaat is geactiveerd, zal het de alarmcentrale bellen om te controleren of er een noodsituatie is ontstaan. Als het systeem vaststelt dat er geen sprake is van een noodsituatie, zal een medewerker van de klantenservice u bellen, controleren of u thuis bent en om een code vragen. Als u echter onder druk staat, of als het alarmsysteem detecteert dat er een inbraak heeft plaatsgevonden, zal de medewerker van de klantenservice u onmiddellijk bellen.

Beveiligingscamera's

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het beveiligen van uw huis met een alarmsysteem en beveiligingscamerasystemen. Om te beginnen kunnen ze u helpen waarschuwen voor eventuele indringers. En ze kunnen u geld besparen, omdat u niet hoeft te betalen voor een professionele installatie. Als u echter een appartement huurt, moet u uw huurcontract controleren om te zien of er beperkingen zijn op het installeren van camera's of beveiligingsaccessoires. In dat geval moet u contact opnemen met uw huisbaas en toestemming vragen voor de installatie van het beveiligingssysteem. Bovendien kunnen beveiligingssystemen luid alarm veroorzaken, wat kan leiden tot bezoek van politie en brandweer. Hoewel camera's een belangrijk onderdeel zijn van een huisbeveiligingssysteem, zijn ze ook kwetsbaar voor hacking. Camera's en routers met een Wi-Fi-verbinding zijn de meest voorkomende doelwitten. Eenmaal gehackt, kunnen ze toegang krijgen tot het hele netwerk en zich toegang verschaffen tot uw beveiligingssysteem. Een goede beveiligingscamera moet verbinding maken met uw Wi-Fi-netwerk thuis, waardoor ze een gemakkelijk doelwit voor hackers kunnen worden. Maar maak u geen zorgen - de meeste standalone beveiligingscamera's maken nu verbinding met uw Wi-Fi-netwerk. U krijgt pushmeldingen en e-mailwaarschuwingen wanneer er geluid of beweging wordt gedetecteerd.

Bewegingssensoren

Een alarmsysteem kan een uitstekende keuze zijn als u zich zorgen maakt over indringers, maar het hoeft u niet veel te kosten. De meeste alarmsystemen zijn tegenwoordig voorzien van bewegingssensoren, die zich in grote ruimten en bij ingangen bevinden. Wanneer deze sensoren worden geactiveerd, sturen ze een signaal naar een meldkamer, die vervolgens een alarm activeert en de autoriteiten waarschuwt. Een professioneel bewaakt alarmsysteem zal ook de politie waarschuwen als er wordt ingebroken. Op deze plaatsen moeten sensoren voor ramen en deuren worden geïnstalleerd. Sensoren sturen signalen naar het bedieningspaneel wanneer een raam of deur wordt geopend of gesloten. Bewegingssensoren voor binnen sturen bijvoorbeeld een waarschuwing naar het bewakingsbedrijf wanneer een zone wordt doorbroken. Als de deur of het raam niet gesloten is, zullen de sensoren een alarm afgeven. Het controlepaneel zal dan de autoriteiten bellen, en een noodhulpteam zal reageren.

Rookmelders

Rookmelders zijn niet alleen een essentieel onderdeel van elk vluchtplan, maar waarschuwen bewoners ook vroegtijdig voor een dreigende brand. Zelfs als deuren en ramen gesloten zijn, kunnen ze de verspreiding van rook en hitte niet volledig voorkomen. Om vals alarm te voorkomen, zijn onderling verbonden rookmelders een goede optie. Deze apparaten zijn met elkaar verbonden, zodat ze afgaan wanneer één alarm afgaat. Dit kan levens redden en ervoor zorgen dat iedereen veilig in zijn huis blijft. Deze apparaten werken meestal op dezelfde manier en worden hoog aan de muur of het plafond geïnstalleerd. Ze kunnen op batterijen werken of in de muur worden ingebouwd. De meeste rookmelders zijn er in beide uitvoeringen en kosten hetzelfde. Zorg ervoor dat u er een kiest die aan uw behoeften voldoet. U kunt de beste rookmelder voor uw huis kopen door deze aanbevelingen op te volgen. Bij het kiezen van een rookmelder moet u rekening houden met de kosten en de functies die het alarm biedt.

huis beveiligen cameraWel opletten; niet alle Alarm/Smarthome hebben camerastream aansluitingen via je lokale netwerk (LAN) en niet alle IP-camera's werken op zo'n hiervoor geschikte Hub. Er zijn merken Alarm/Smarthome systemen die ook van het zelfde merk IP-camera's leveren en die werken bijna altijd "losstaand" en via de Hub van dat merk. Vaak leveren ze ook een NVR (is voor opname/opslag video beelden) van hetzelfde merk die goed samenwerkt met de Alarm/smarthome Hub en natuurlijk de camera's (Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?).

Er zijn trouwens ook wel camera's die een eigen 2G/4G verbindingsmogelijkheid hebben, naast vaak een LAN/WLAN(=Wifi) verbinding aansluit mogelijkheid! . Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?. Hoe meer externe communicatie, hoe meer jouw Alarm/Smarthome afhankelijk is of kan zijn of wordt hiervan. Vroeger hadden we een kolenhok en eens in de 2 jaar werd die aangevuld met nieuwe kolen.

De kolenkachel schoon maken kon iedereen (Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?). Er kon ook weinig aan stuk behalve het kachelglas waarvan we 2 reserve glaasjes in huis hadden en ook met een gebroken glaasje brandde de kachel. Het zelf vervangen van het kachelglas met koord is ook een makkie, je ziet letterlijk wat je moet doen of doet. Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?.

Ik kan de CV-installatie nog zelf herstarten en het water bijvullen. Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?. That it, voor de rest moet ik bellen naar het bedrijf dat de CV onderhoud en storingdienst heeft. Het leidt tot gemak maar ook tot afhankelijkheid en het gemak komt niet gratis maar middels het afsluiten van een betaald abonnement.

Is het vervangende onderdeel niet voorradig dan zit je zo een week zonder verwarming en warm water. Als het onderdeel uit het verre Oosten moet komen (situatie 9-5-2021) moet je nu maar hopen dat het ooit aankomt in Nederland. Het toont aan dat zoveel mogelijk autonomie voor een apparaat nog niet zo gek is.

Het is ook een zeer belangrijke les uit mijn vakgebied: de software ontwikkeling - Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?. Je ziet echter de ontwikkeling dat steeds meer functies uitgevoerd worden in de Cloud - Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?. De Homey Bridge en de Hornbach Gateway Smarthomes zijn niet meer als signaal verzamelaars in je huis, die dit vervolgens doorgeven aan een Cloud (Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?).

Wat is de beste manier om je huis te beveiligen?Voorbeeld: De magneetsensor op de buitendeur constateert “deur gaat open” en stuurt dit naar de Cloud - Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?. In de Cloud staat dat het Alarm “AAN” staat en een regel “Zet sirene AAN”. Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?. Deze laatste opdracht wordt vervolgens naar je huis gestuurd. Er zijn niet alleen afhankelijkheden thuis maar ook velen van, naar en op die Cloud waar je allemaal GEEN invloed op hebt.

Latest Posts

Thaise Massagesalon

Published Jun 18, 24
7 min read

Kinesist Knokke Heist

Published Jun 13, 24
7 min read