Blogs: Decorate your home
 Stomazorg- Thuisverpleging  thumbnail

Stomazorg- Thuisverpleging

Published May 02, 22
7 min read

Thuisverpleging - Thuiszorg nodig?

Bij Thuisverpleging Lokeren kan u terecht voor een brede waaier van verpleegkundige diensten. We lijsten hier enkele voorbeelden op: Zonder doktersvoorschrift Alle hygiënische verzorging. Denk hierbij aan wassen, aankleden,… Met doktersvoorschrift Wondzorg Inspuitingen Wekelijks klaarzetten medicatie Blaassondage Lavement Sondevoeding Compressietherapie Aanbrengen van zalven Parenterale voeding Palliatieve zorgen Plaatsen & toezicht houden op intraveneuze en subcutane perfusie (bv. pijnpompen) Stomazorg Aanbrengen van oog/oordruppels post-operatief Suprapubische zorg Bloedafnames PCR-testen Toedienen van insuline

Waarom voor ons kiezen?

Als zelfstandige verpleegpraktijk is uw tevredenheid van groot belang. Het is immers de beste reclame. We zullen er alles aan doen om u de beste zorgen toe te dienen, zodat u met een goed gevoel terugkijkt op onze samenwerking. Onze werking is discreet en voorspelbaar. Alle kosten worden rechtstreeks in rekening gebracht met uw mutualiteit.

Suprapubische Zorg- Thuisverpleging

De zorg die u zelf niet meer kunt, nemen wij van u over, maar wat u nog wel zelf kunt blijft u uitvoeren al dan niet met begeleiding. Op deze manier wordt u geholpen waar noodzakelijk en blijft u zelf de baas (Bij Thuisverpleging kan je gemakkelijk toegang krijgen tot jouw gehele zorggeschiedenis.). Wij bieden u graag privé zorg aan huis.

​​​​​​​​​​​​Brabant, Zorg is regelmatig op zoek naar gemotiveerde kandidaten die de BBL-opleiding Verzorgende IG niveau 3 willen volgen. Gedurende deze opleiding ben je werkzaam op een van onze huizen en ga je gemiddeld een dag per week naar school. De opleiding duurt drie jaar. Je wordt goed begeleid door werkbegeleiders en praktijkopleiders van Brabant, Zorg en een studiebegeleider vanuit het ROC (Sondevoeding- Thuisverpleging).

Je opleiding wordt betaald door Brabant, Zorg. Je volgt een leerroute waarbij je de verschillende soorten zorg leert kennen en je bij diverse huizen en afdelingen gaat werken. Er is veel persoonlijke aandacht voor jouw leerproces als student​ (Thuisverpleging Beveren-Waas). ​Bekijk onze BBL-vacatures Ben je overtuigd, bezoek dan ​​onze vacatur​epagina voor een actueel overzicht van onze BBL-vacatures.

In onderstaand filmpje vertelt zij waarom ze heeft gekozen voor werken bij Brabant, Zorg. Brabant, Zorg is een door stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf. ​Meer informatie Heb je nog vragen over de BBL-opleidingen bij Brabant, Zorg? Neem dan contact op met het leer- en stagecentrum bij Brabant, Zorg ​via 06-20669777 of .

Onze zorg is gericht op uw eigen regie en kracht. Toedienen van insuline- Thuisverpleging. Deze zorg stemmen wij goed met u af. Hierbij kunt u denken aan hulp bij het douchen, wassen en aankleden, scheren, huidverzorging, toiletgang, eten en drinken en bieden wij verpleging zoals wondverzorging en het toedienen en uitzetten van medicatie. Daarnaast kunnen wij u helpen bij uw huishoudelijke taken zoals opruimen en schoonmaken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze wijkverpleegkundigen via 0597 - 56 55 00. Om in aanmerking te komen voor huishoudelijke zorg, kunt u dit via een contactformulier bij de gemeente aanvragen. Wij helpen u hier ook graag mee. Onze wijkverpleging is 24 uur per dag ( zeven dagen in de week) bereikbaar (In de thuisverpleging zijn we elke dag bezig met tijd en werkdruk.).Ook voor verpleegtechnische handelingen, wondbehandeling, medicatie en injecties staan wij tot uw beschikking. Thuisverpleging Bornem.

Compressietherapie- Thuisverpleging

Als ik op internet surf voor mijn huiswerk, stuit ik op een forum. Iemand stelt de vraag: ‘Wat zijn de voor- en nadelen van werken als verpleegkundige?’ Aandachtig lees ik door. Ik kom van alles tegen. Zo spreekt iemand van een slecht salaris, hoge werkdruk en zwaar werk. Aan de andere kant, zegt iemand, wordt het beroep verpleegkundige door mensen buiten de zorg wel hoog gewaardeerd.

Als ik de reacties van de verpleegkundigen zo’n beetje overzie, zijn de meesten het erover eens dat je iets kunt betekenen voor je medemens - In de thuisverpleging zijn we elke dag bezig met tijd en werkdruk.. En dat is juist zo mooi aan ons vak. Ik zie dat ook bij mij op school: de meesten van ons noemen vooral deze reden als wordt gevraagd waarom ze de verpleging in willen.

Daar kom ik in februari achter, want dan begint mijn stage in het ziekenhuis! .Op hun instagramaccount @verpleegkundigenindewijk delen zij verhalen uit hun dagelijkse praktijk. Vrijheid en eigen initiatief, Op de vraag wat een dag nu geslaagd maakt, hoeft Jet niet lang na te denken. ‘Achter elke voordeur schuilt weer een ander verhaal. En natuurlijk maakt de zelfsturing bij Zorg, Accent het zo leuk om hier te werken.

Wat kan de cliënt nog zelf doen en wat kun jij doen zodat de cliënt weer een stukje vrijheid terugkrijgt?’ Jet: ‘De visie van Zorg, Accent (‘denken in mogelijkheden’) past ook echt bij ons. Er zijn zoveel mogelijkheden die je kunt bedenken wat cliënten nog wel zelf kunnen doen. Mensen willen niet afhankelijk zijn van zorg.’ Jolien: ‘Hoewel er ook wel cliënten zijn die het heel gezellig vinden dat je komt omdat ze wat eenzaam zijn.’ Samen werken voor de mens die zorg nodig heeft, Bij de zorg voor hun cliënten zoekt het team, dat naast Jet en Jolien bestaat uit negen medewerkers en twee stagiaires, ook regelmatig de samenwerking met andere disciplines.

Ook met de diverse kennisdragers van Zorg, Accent hebben de meiden regelmatig contact om de zorg aan hun cliënten te ondersteunen. De samenwerking met verschillende disciplines beperkt zich niet tot Zorg, Accent-collega’s. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook regelmatig contact met de praktijkondersteuner ouderenzorg van de huisartsenpraktijk. Altijd hulp dichtbij: Onze verpleegkundigen bij Thuisverpleging wonen in dezelfde regio, waardoor de zorgvraag snel beantwoord wordt.. Bijvoorbeeld bij mensen met een beginnende vorm van dementie.’ Jet: ‘Waarom zou je het wiel uitvinden als je de kennis van een ander kunt inzetten.

En uit het aantal volgers blijkt hun account aan te slaan. Jet: ‘We willen mensen enthousiast maken voor ons werk door te laten zien wat we doen. Mensen denken vaak dat je alleen maar steunkousen aantrekt of mensen doucht, terwijl we ook veel verpleegkundige handelingen uitvoeren.’ Jolien: ‘Ons account is heel laagdrempelig.

Thuisverpleging Lokeren

Jolien: ‘We kregen een reactie van iemand die zei dat zij door ons account de keuze had gemaakt om HBO V te gaan doen. Superleuk.’ Jolien: ‘Werken in de wijkverpleging van Zorg, Accent geeft zoveel vrijheid en voldoening!’ En hoe is het nu in coronatijd?‘Gelukkig hebben wij zowel binnen ons team als bij onze cliënten geen coronabesmetting gehad.

Nu het coronavirus al langer heerst, zijn we wat geruster, ook door de goede communicatie van Zorg, Accent. Iedere dag een update op het intranet doet ons goed, ook doordat de cijfers er positief uit zien! Onze cliënten zijn er wat rustiger onder. Het blijft wel een echte hoofdrol spelen, cliënten worden (nog) eenzamer en mantelzorgers bereiken hun taks.Er wordt aan ze gedacht en dat is goed om te zien. Ook aan ons wordt gedacht blijkt uit allerlei acties en attenties. Wat wij ook heel bijzonder vonden was, dat toen Zorg, Accent een corona-afdeling opzette en er medewerkers vanuit de wijk nodig waren, deze er gelijk stonden. Dat laat toch maar weer eens zien dat wij één organisatie zijn waarbij iedereen voor elkaar klaar staat.

Als wijkteam hebben wij binnen een héle korte periode alle diensten van die collega opgelost zodat zij drie weken lang zich kon focussen op het werken op de corona-afdeling. Top! Kortom: wij hebben ervaren dat onze organisatie volledig en altijd achter ons staat, zij steunen ons in alle tijden en dat geeft vertrouwen.

Wij zijn trots om voor deze organisatie te mogen werken.’ .

Het mooiste aan werk in de zorg is dat jij je inzet voor anderen zoals jij dat zelf ook zou willen. Het naam zegt het al, thuiszorg. Jij ondersteunt en helpt iemand rondom de thuis situatie denk aan persoonlijke verzorging, Begeleiding, huishoudelijke hulp en dagbesteding. Mensen die voor de zorg kiezen zijn gepassioneerd en halen plezier en geluk uit het helpen bij anderen als hun het zelf niet meer instaat zijn om het te doen.

Collega’s in de zorg benoemen dat de dankbaarheid, waardering en de glimlach die je op ander mensen kan veroorzaken een heel positieve impact hebben in hun algemene kijk en mentale welzijn. Er zijn natuurlijk stressvolle momenten en het kan emotioneel zwaar zijn soms n, maar als je de mensen helpt met iets, krijg je daar zoveel voor terug. Suprapubische zorg- Thuisverpleging.

Palliatieve Zorgen- Thuisverpleginguit je werk, De, Ontwikkelen en Gemiddelde Ruim Met mensen voor mensen (werk met hoofd, hart, en handen) en Vrijheid Dienstverband (Eigen baas of loondienst)Stabiliteit en (werk garantie %) en personal development, Voor Meer Informatie Bezoek onze Pagina Zie ook hieronder onze infographic over Waarom werken in de Thuiszorg, Waarom werken in de Zorg, De . Thuisverpleging Bazel.

In Woonzorgcentrum Mercator worden dagelijks activiteiten georganiseerd. Zo is er ouderengymnastiek, kunt u bloemschikken of spelletjesmiddagen, worden er diverse muziekactiviteiten georganiseerd en er zijn themamiddagen, waarbij niet alleen de activiteiten op het thema aangepast worden, maar ook de warme maaltijd en hapjes die u die dag krijgt! We doen er alles aan om het u naar de zin te maken.

Detachering betekent dat je bij ons in vaste dienst komt en je gaat werken voor een van onze opdrachtgevers in de zorg. Natuurlijk lenen we je niet zomaar aan een organisatie uit. We doen dat altijd in overleg met jou. We vinden het belangrijk dat de baan en de organisatie passen bij jouw wensen, vaardigheden en ambities.

Dit kan voor een bepaalde of onbepaalde periode zijn. Loopt je opdracht af? Dan zoeken we opnieuw naar een leuke en uitdagende baan die helemaal bij jou past. Zo heb je dus altijd werk en sluiten de opdrachten mooi op elkaar aan - Thuisverpleging Lokeren.

Wat is Thuisverpleging?

Thuisverpleging is er voor personen die verpleging nodig hebben, bijvoorbeeld nadat ze uit het ziekenhuis ontslagen zijn of herstellen van een ongeluk of aandoening. Door thuisverpleging kan een persoon sneller het ziekenhuis verlaten en kan opvang in een residentiële voorziening vermeden worden. Thuisverpleging gebeurt door verpleegkundigen. Een verpleegkundige kan geneesmiddelen of inspuitingen toedienen, wonden verzorgen, palliatieve zorgen verlenen, ... Naast verpleegkundige zorg moeten de verpleegkundigen ook aandacht hebben voor gezins- en sociale omstandigheden. Een dienst voor thuisverpleging groepeert een aantal thuisverpleegkundigen die ofwel als werknemer voor de dienst zelf werken, ofwel als zelfstandige met de dienst samenwerken. Zo werken die verpleegkundigen beter met elkaar samen en kunnen ze elkaar helpen, ondersteunen of vervangen waar nodig. De dienst voor thuisverpleging zelf bewaakt de kwaliteit en de continuïteit van de dienstverlening.

Latest Posts

Thaise Massagesalon

Published Jun 18, 24
7 min read

Kinesist Knokke Heist

Published Jun 13, 24
7 min read