Blogs: Decorate your home
 Huisbeveiliging  thumbnail

Huisbeveiliging

Published Jun 13, 22
7 min read

Huis beveiligen?

Het beveiligen van uw bedrijf of woonhuis voorkomt financiële schade en daardoor kan uw verzekeringspremie omlaag worden gebracht. Zo bieden verzekeraars een gunstige premie wanneer u zich op de juiste manier beveiligd heeft. Ook vervalt een deel van uw eigen risico wanneer u zich op de juiste manier beveiligt. Een alarmsysteem met camera is de ideale oplossing. Onze complete alarmsysteem sets zijn een compleet systeem met een ontvanger en één of meerdere alarm melders. Veelal is de basis van het alarm systeem set een kastje met gsm of internetaansluiting en soms een geïntegreerd toetsenbord. Op dit alarmpaneel kunt u het alarm-systeem in- en uitschakelen en verder bedienen.

Uw huis beveiligen met een alarmsysteem

Als u bezorgd bent over inbrekers of indringers die uw huis binnendringen, is het beveiligen van uw huis met een alarmsysteem de juiste zet. Het apparaat, ook bekend als een alarmsysteem, kan waarschuwingen versturen naar de lokale autoriteiten wanneer er een inbraak of poging tot inbraak plaatsvindt. Een alarmsysteem kan worden geactiveerd door een bewegingssensor, een opengebroken deur of zelfs door iets door het raam te gooien. Zodra het apparaat is geactiveerd, zal het de alarmcentrale bellen om te controleren of er een noodsituatie is ontstaan. Als het systeem vaststelt dat er geen sprake is van een noodsituatie, zal een medewerker van de klantenservice u bellen, controleren of u thuis bent en om een code vragen. Als u echter onder druk staat, of als het alarmsysteem detecteert dat er een inbraak heeft plaatsgevonden, zal de medewerker van de klantenservice u onmiddellijk bellen.

Beveiligingscamera's

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het beveiligen van uw huis met een alarmsysteem en beveiligingscamerasystemen. Om te beginnen kunnen ze u helpen waarschuwen voor eventuele indringers. En ze kunnen u geld besparen, omdat u niet hoeft te betalen voor een professionele installatie. Als u echter een appartement huurt, moet u uw huurcontract controleren om te zien of er beperkingen zijn op het installeren van camera's of beveiligingsaccessoires. In dat geval moet u contact opnemen met uw huisbaas en toestemming vragen voor de installatie van het beveiligingssysteem. Bovendien kunnen beveiligingssystemen luid alarm veroorzaken, wat kan leiden tot bezoek van politie en brandweer. Hoewel camera's een belangrijk onderdeel zijn van een huisbeveiligingssysteem, zijn ze ook kwetsbaar voor hacking. Camera's en routers met een Wi-Fi-verbinding zijn de meest voorkomende doelwitten. Eenmaal gehackt, kunnen ze toegang krijgen tot het hele netwerk en zich toegang verschaffen tot uw beveiligingssysteem. Een goede beveiligingscamera moet verbinding maken met uw Wi-Fi-netwerk thuis, waardoor ze een gemakkelijk doelwit voor hackers kunnen worden. Maar maak u geen zorgen - de meeste standalone beveiligingscamera's maken nu verbinding met uw Wi-Fi-netwerk. U krijgt pushmeldingen en e-mailwaarschuwingen wanneer er geluid of beweging wordt gedetecteerd.

Bewegingssensoren

Een alarmsysteem kan een uitstekende keuze zijn als u zich zorgen maakt over indringers, maar het hoeft u niet veel te kosten. De meeste alarmsystemen zijn tegenwoordig voorzien van bewegingssensoren, die zich in grote ruimten en bij ingangen bevinden. Wanneer deze sensoren worden geactiveerd, sturen ze een signaal naar een meldkamer, die vervolgens een alarm activeert en de autoriteiten waarschuwt. Een professioneel bewaakt alarmsysteem zal ook de politie waarschuwen als er wordt ingebroken. Op deze plaatsen moeten sensoren voor ramen en deuren worden geïnstalleerd. Sensoren sturen signalen naar het bedieningspaneel wanneer een raam of deur wordt geopend of gesloten. Bewegingssensoren voor binnen sturen bijvoorbeeld een waarschuwing naar het bewakingsbedrijf wanneer een zone wordt doorbroken. Als de deur of het raam niet gesloten is, zullen de sensoren een alarm afgeven. Het controlepaneel zal dan de autoriteiten bellen, en een noodhulpteam zal reageren.

Rookmelders

Rookmelders zijn niet alleen een essentieel onderdeel van elk vluchtplan, maar waarschuwen bewoners ook vroegtijdig voor een dreigende brand. Zelfs als deuren en ramen gesloten zijn, kunnen ze de verspreiding van rook en hitte niet volledig voorkomen. Om vals alarm te voorkomen, zijn onderling verbonden rookmelders een goede optie. Deze apparaten zijn met elkaar verbonden, zodat ze afgaan wanneer één alarm afgaat. Dit kan levens redden en ervoor zorgen dat iedereen veilig in zijn huis blijft. Deze apparaten werken meestal op dezelfde manier en worden hoog aan de muur of het plafond geïnstalleerd. Ze kunnen op batterijen werken of in de muur worden ingebouwd. De meeste rookmelders zijn er in beide uitvoeringen en kosten hetzelfde. Zorg ervoor dat u er een kiest die aan uw behoeften voldoet. U kunt de beste rookmelder voor uw huis kopen door deze aanbevelingen op te volgen. Bij het kiezen van een rookmelder moet u rekening houden met de kosten en de functies die het alarm biedt.

Wat heb ik nodig voor een veilig huis?

De “Grade 2” certificatie kan door een geaccrediteerde institutie binnen de EU worden toegekend. Je kunt vaak niet zien welk instituut de certificatie heeft toegekend ,zoals bij KEMA-keur en TÜV. De reclame jongens zullen het instituut/land er vaker bij zetten als dit Nederland, Duitsland of Zweden is. Dit klinkt als zeer betrouwbaar.

Hiermee wil we niet zeggen dat een Bulgaarse instituut slechte “Grade 2” certificatie afgeeft. Dat weet we gewoonweg niet. Volgens de Nederlandse BORG richtlijnen van het CCV houdt “Grade 2” in dat het betreffende apparaat ingezet kan worden voor een “Grade 2” Alarminstallatie. Hierbij moet de installatie uitgevoerd worden door een BORG bedrijf! Dus “Grade 2 “ is meer dan een apparaat.

Als je bijvoorbeeld met Google zoekt op "reviews van Alarmsystemen" kom je na de "Advertenties" op sites met zogenaamde reviews en aanbevelingen. Dit zijn echter allemaal "partner-sites" van BOL, Coolblue, Amazon etc., met links naar producten die zij graag aan jouw willen verkopen of ze nu geschikt zijn voor een goed alarm of niet.

Die sets zijn ook niet te verkopen, Marktplaats staat er vol mee, maar vaak kun je de Hub van zo'n set alleen gebruiken als je weer zo'n duur abonnement er van overneemt of opnieuw afsluit. Als je even zoekt vindt je bijvoorbeeld van Verisure veel negatieve ervaringen (zie bijvoorbeeld: TROS RADAR Forum).

Het meest makkelijk om zelf SLIM toe te passen en te installeren in huis zijn slimme lampen en slimme plugstekkers (huis beveiligen baby). De oude lamp draai je UIT de fitting en de nieuwe slimme lamp er IN. Even de slimme lamp koppelen aan je Hub of Cloud en je bent klaar.De fysieke schakelaar staat normaliter op AAN en de slimme lamp zet je UIT of AAN met je App. Wil je toch de slimme lamp die UIT staat met de fysieke schakelaar bedienen dan zet je de fysieke schakelaar UIT en direct weer AAN. De slimme lamp gaat dan branden (AAN) en geeft aan je Hub of Cloud door dat die AAN staat.

Hoe kun je je huis beter beveiligen?

Je loopt even naar de fysieke schakelaar en zet deze weer AAN. Maar goed, je hebt deze lamp opgenomen in je Alarmering. Gaat het ‘Alarm af” dan moet deze lamp vol gaan branden (AAN). Staat in zo’n geval de fysieke schakelaar op UIT en je slaapt of bent op vakantie terwijl het “Alarm af” gaat dan heb je pech.

De oplossing om de schakelaar te vervangen door een blindplaat (afdekplaat) en in de inbouwdoos de zaak door te verbinden c. q. altijd op “AAN te zetten”, werkt op zich prima met een slimme lamp. Dit heeft echter weer het grote nadeel dat als je App/Smartphone/Wifi of Alarm/Smarthome Hub of Cloud/Internet het NIET doet, je GEEN slimme lamp AAN kunt zetten.

Je krijg de lamp niet meer UIT zonder hem uit de fitting te draaien. Kortom mijn advies voor dit soort kritisch situaties is: Het te schakelen apparaat moet DOM zijn en de schakelaar slim of slim gemaakt. De schakelaar blijft zowel fysiek al slim bedienbaar. Voorbeeld: Gebruik een gewone LED-lamp en bouw een 1-kanaal-relais schakeling in de inbouwdoos van de schakelaar erbij.

Bij deze oplossing met een slimme schakelaar blijf je afhankelijk van de levering van 220v stroom (huis beveiligen baby). Heb je echter een slimme lamp via de Cloud dan ben je ook nog eens afhankelijk van de stand van de fysieke schakelaar een werkend internet en van die Cloud (die kan er wel even uit liggen voor onderhoud).

Deze bijlage gaat over het gebruik van draadloze protocollen voor consumenten doe het zelf (DIY) te installeren Alarm/smarthome systemen. Hierbij wordt vooral gekeken naar het toepassen van deze protocollen voor een goed Alarmsysteem. huis beveiligen baby. Voor de centrale unit van een Alarm/Smarthome worden verschillende namen gebruikt zoals Gateway, Hub, Bridge en Paneel.

Lupus Electronics XT2-plus, XT4, Ajax en Satel met ABAX-2 voor Integra/Versa). Zijn deze nu beter of juist niet dan die algemene protocollen. In deze bijlage wordt gepoogd aan te geven wat er beter kan aan Zigbee, Z-wave-(LR)-plus en Wifi en alles daarom heen als je het voor kritisch zaken wilt gebruiken.

Huisbeveiliging15.4 standaard. Er is ook een draadloze Zigbee dat de 868Mhz frequentie gebruikt, maar deze wordt zover we weten niet gebruikt voor Alarm en Smarthome systemen. Voorheen waren er 2 hoofdsmaken Zigbee Light Link (ZLL) en Zigbee Home Automation (ZHA), niet te verwarren met Zigbee Home Assistant wat ook afgekort wordt als ZHA.

Je weet echter NIET precies hoe het werk want het is GEEN algemeen publieke standaard. Van Satel wordt wel vermeld dat het "standaard AES" versleuteling heeft en 4 kanalen gebruikt. We gaan hier even voor het gemak uit van het bereik in afstand van het draadloze signaal vanaf de Hub RECHTSTREEKS naar de gebruikte componenten.

Zie voor signaal-”versterkers” het hoofdstukje “Mesh netwerk versus Star-netwerken”. Hoe “ver” een signaal komt is in eerste instantie afhankelijk van de frequentie, bandbreedte, signaalsterkte/kracht (uitgedrukt in Mw, d, Bm, hoe groter hoe krachtiger) en de antenne. Het is dus ook erg belangrijk op de Mw en d, Bm waarden van de genoemde signalen bij de apparatuur te letten.

Daar heb je niet veel aan bij alle thuissituaties. Magnetron, gewapende betonnen wanden/vloeren, andere draadloze signalen, elektra leidingen en nog veel meer, beperken het bereik van het draadloze signaal. Dus hier geven we vrij reële algemene afstanden op voor het bereik van de draadloze signalen. Het is vrij simpel de Wifi en de Zigbee zijn hier duidelijk de verliezers met een bereik van 12 a 20 meter.

De Sleutel (toegang/wachtwoord ) is wel een zorgpunt met name bij het gebruik van Wifi (zie volgende hoofdstuk). Op netwerkniveau zijn er verschillende (gegenereerde) sleutel(key) technieken om e - huis beveiligen baby. e.a. goed te beveiligen. Om dit soort zaken al te kunnen kraken moet je zeer technisch onderlegd zijn en beschikken over behoorlijk wat computerkracht.

Ook gegenereerde netwerksleutels die op de Hub/Router en wel of niet op de Signaal-versterkers staan, zijn zeer moeilijk te kraken. Daarnaast wordt bij het koppelen (“pairen”) van een apparaat vaak een initiële startsleutel ongecodeerd verstuurd over het draadloze signaal. Dit wordt door de experts als redelijk groot beveiligings-issue gezien. Het lijkt ons echter sterk dat de toekomstige dief met een vrij geavanceerde signaal opname apparaat precies bij je huis staat op het moment dat jij iets aan je alarm koppelt (“pair”) - huis beveiligen baby.

Uw woning beveiligen tegen inbraak

Vanuit beveiligingsoptiek is dit echter zeer onwenselijk (huis beveiligen baby). Je geeft vertrouwelijke informatie en je weet niet aan wie of waar. Dus zo’n QR-code alleen lokaal gebruiken is prima. Maar goed wie schakelt zijn internet (naar buiten) UIT en gaat dan met de QR-code aan de slag, als dit al überhaupt werkt zonder internet.

Het zwakke punt bij sleutels blijft het zelf in te stellen (vaste) toegangscode/wachtwoord voor de thuis Router bij Wifi. Mensen geven makkelijk hun Router Wifi toegangscode/wachtwoord aan bekende bezoekers voor Wifi gebruik van die hun Mobieltje. Ze gebruiken ook GEEN Wifi gastnetwerk of veranderen daar NOOIT (regelmatig) het wachtwoord van.

Het is toch een beetje alsof je de fysiek sleutel voorziet van een label met je huisadres. Alles gaat goed, tot je de sleutel kwijtraakt! . huis beveiligen baby. Bij het Star(Ster) netwerk wordt er centraal vanuit de Hub een draadloos signaal verzonden en heeft een component wel of niet verbinding met de centrale Hub.

Die signaalversterkers manage je dus zelf (goed of fout!). Normaal heb je in de thuissituatie bij de 868Mhz frequentie en een Star netwerk geen signaalversterker(s) nodig! Een Star(ster) netwerk is vooral bij Alarm-smarthome systemen simpel te managen. De Hub meet met een bepaalde interval (meestal in te stellen) of een component wel of niet bereikbaar is.

Bij een Mesh (Vermaasd) netwerk heb je verschillende knooppunten (Nodes) direct of niet, die volgens een niet hiërarchisch model verbinding met elkaar maken. huis beveiligen baby. Hiermee vergroot je het bereik want de Node ontvangt een signaal en zend het weer verder. Een Mesh netwerk wordt automatisch gemanaged. Dat lijkt op het eerste gezicht erg fijn.

Maar als dat niet lukt heb je dus een probleem. Je kunt dus ook niet kiezen dat "zwakke" Nodes zoals bijvoorbeeld slimme lampen (die je nog met de “oude schakelaar” per ongeluk kan uitzetten) NIET als Nodes gebruikt gaan worden. Komt nog eens bij dat de Nodes meestal 220V componenten zijn.

Latest Posts

Thaise Massagesalon

Published Jun 18, 24
7 min read

Kinesist Knokke Heist

Published Jun 13, 24
7 min read